Olet varmastikin kuullut Keikauskakusta. Jenkeissä niitä tehdään yhä paljon ja ne ovat todellista herkkua. Se on kuitenkin taitolaji, nimittäin kakun koostumuksen ja kypsyyden täytyy olla täydellinen, jotta se onnistuu. Jos kakku on yhtään raaka, ympäri käännettäessä se lösähtää kirjaimellisesti syliin. Jos kakku taas on liian kuiva, se ei ole hyvän makuinen ja se saattaa jäädä kiinni vuokaan. Vuoka onkin syytä voidella erityisen hyvin ja uunin on syytä olla kunnossa keikauskakkua väkertässä. 

kakku reseptit
Omenakeikauskakku irtopohjavuoalla

Keikauskakun teossa voi kuitenkin vähän huijata 😉 Kun esimerkiksi omena keikauskakun valmistaa irtopohjavuossa, on meininki sama, mutta todella paljon helpompi. Kun kakku on valmis, käännä se lautasen kanssa ympäri ja irrota reunus (jos olet arka, irroita vasta sitten kun kakku on täysin jäähtynyt, mutta parasta tämä herkku on kuumana!). 

Alla olevan äitienpäiväkakun voit valmistaa myös perinteisellä menetelmällä, mutta siitä voit halutessasi tehdä myös keikauskakun esittelemälläni tavalla. 

Hihat heilumaan, pikkuleipurit!


Ihanan äitienpäiväkakun salaisuus on tietysti rakkaus. 


Resepti menee siis kutakuinkin näin: 

Hyppysellinen suukkoja
ripaus rakkautta
aimo annos hyvää mieltä
ja
kaksi teelusikallista puhdasta iloa

Toiseksi ihanin ja ehdottomasti maukkain äitienpäiväkakku syntyy kuitenkin näistä aineksista..

kakkuohje, keikauskakku


Ihana äitienpäiväkakku resepti: 


6 isoa, (makeaa) omenaa
2,5dl sokeria 

Pohja:


110g voita
2,5dl sokeria
2 Isoa kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa

2rkl vettä


Vaniljakastike resepti: 


6 kananmunakeltuaista

125g sokeria
1 vaniljatanko
5dl maitoa

Äitienpäiväkakun valmistus: 

1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
2. Kuori ja paloittele omenat. Itse tykkään, että omenanpalat ovat melko kookkaita, mutta voit myös tehdä ohuita siivuja tai pieniä paloja jos haluat. 

3. Voitele huolellisesti irtopohjavuoka Ø20-24cm ja kaada sen pinnalle omenanpalat. Asettele kauniisti, jos käytät siivuja. Ripottele pinnalle sokeri, eli 2,5dl. 

Seuraavaksi valmistamme pohjan: 

1. Yhdistä leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin kulhossa. 

2. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa, isommassa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen: lisää toinen muna vasta sitten, kun ensimmäinen on täysin sekoittunut taikinaan. Älä siis kiirehdi!

3. Lisää jauhoseos taikinaan hitaasti vatkaten. Kun seos on täysin tasaista ja paksua, lisää vesi rauhassa valuttaen samalla vatkaten, jotta seos löysähtää hieman. 

4. Levitä taikina kevyesti omenoiden päälle vuokaan ja paista uunissa noin 45min – 1 tunti, tai kunnes tikulla koittaessa on täysin kypsä. 
Seuraavaksi valmistamme vaniljakastikken: 

1. Vispaa sokeri ja keltuaiset, kunnes ovat kevyttä vaahtoa. Halkaise vaniljatanko pituussuunnaassa ja kaavi siemenet kattilaan. Laita myös tyhjä tanko kattilaan. 

2. Lisää kattilaan maito ja kuumenna, älä keitä. 

3. Kaada kuuma maito munien päälle ja vatkaa nopeasti (älä sammuta levyä). Kaada seos takaisin kattilaan ja kiehauta. Kun seos kiehahtaa, nosta välittömästi pois liedeltä ja sammuta levy. Siivilöi vanilja kastike ja tarjoile kakun kanssa. 

Voit myös tarjoilla kakun tuoreiden omenasiivujen kanssa!

keikauskakku
Tältä kakku näyttää paloiteltuna. Tämä on todellista namia vaniljakastikkeen kanssa

Ihanaa äitienpäivää kaikki äidit! Ja ihania leivontahetkiä rakkaat lukijat. <3

äitienpäiväkakku resepti, omenakakku resepti, omenakeikauskakku, kakku reseptit

PUS, 

<3 LOLA