Nyt jaan niitä lupaamiani pastareseptejä! Tässä omat suosikkini, toivottavasti niistä löytyy joku herkku sullekin!

Mac’n Cheese – Jenkkien rakastama juustomakaroni 


New Yorkissa rakastuin tähän herkkuun. Ja sain tehtyä jossain vaiheessa itsestäni aikamoisen tonnikeijun sekä tätä, että NIIN MONIA muita IHANIA JENKKIHERKKUJA popsiessani. Tuttuja tuli niin tacoista kuin torilloista ja Bic Maceistakin. 

Pakko jakaa tähän alle kuva, jonka otin muutama vuosi sitten aamukävelyllä. Olin saanut kamalan ruokamurkytyksen edellisenä iltana syödystä kanasta ja ajattelin että raitis ilma tekisi hyvää. Matkalla nappasin tämän kuvan Bloomingdale’sin seinästä, kun ohi sattui ajamaan taxeja “Lorax”-leffan mainokset katollaan. Seinässä lukeva: Dear New York,     puhutteli sillä hetkellä paljon. 

dear new york, mac'n cheese

Takaisin asiaan! Mac’n Cheesiin kuuluu ehdottomasti Elbow- tai Zizi -pasta. Suomesta näitä löytää ainakin Barillan valmistamana! Itse tykkään molemmista ja vaihtelen niitä. Juustomakaroni resepti ei  kuitenkaan mene pilalle, vaikka käyttäisit tavallista makaronia jomman kumman aiemmin mainitsemani sijasta.



Mac’n Cheese resepti: 

6dl makaronia
1 kananmuna
4 ruokalusikallista voita
4rkl vehnäjauhoja
2 1/2 tl täysmaitoa tai kermaa
2 tl sinappia (French Classic Yellow Mustard, se aito jenkkisinappi!)
200g Cheddaria raasteena 
Suolaa
1/2 tl jauhettua mustapippuria

Lisäksi: 

Cayenne-pippuria, paprikaa, timjamia maun mukaan. 
Valmistus: 

1. Keitä makaronit kypsäksi, huuhdo ja valuta ne hyvin siivilässä. 
Riko pieneen kulhoon muna. Sulata hiljalleen suuressa kattilassa voi ja lisää jauhot. Sekoita koko ajan parin minuutin ajan, älä polta! Lisää maito ja sinappi ja vatkaa tasaiseksi. Keitä noin viiden minuutin ajan, kunnes seos on hyvin paksua. Pienennä lämpö matalaksi. 

2. Ota vajaa pari desiä kastiketta ja kaada se vatkatun munan joukkoon. Vatkaa nopeasti, jotta muna ei kypsy. Kaada tasainen munaseos kattilaan muun kastikkeen joukkoon, vatkaa koko ajan. Sekoira tasaiseksi.

3. Lisää Cheddar-raaste ja sekoita kunnes juusto on täysin sulanut. Lisää 1/2tl suolaa ja 1/2tl pippuria. Lisää muut mausteet halutessasi. Maista ja mausta makusi mukaan! Älä laita liikaa suolaa!
4. Kaada valutetut makaroni kastikkeeseen ja sekoita.

5.Voit nauttia ruoan tällaisenaan, mutta mikäli haluat siitä perinteisen herkun, kaada seos voideltuun vuokaan ja päällystä cheddar-raasteella. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. 

Nauti viimeistään nyt <3

Fettuccine pastaa ja basilikapestoa


Pesto antaa upean maun pastalle – kokeile vaikka!

Oma suosikkini on basilikapesto, jonka reseptin jaan nyt kanssanne.



Basilikapesto resepti: 

1-2 isoa nippua tuoretta basilikaa
2 valkosipulin kynttä
0,5dl pinjansiemeniä
1dl oliiviöljyä
1dl raastettua parmesaania
1/2 tl suolaa sekä tarvittaessa enemmän maustamiseen
Mustapippuria

Lisäksi: 

Fettuccine-pastaa

Valmistus:

1. Nypi basilikasta lehdet (lehtiä pitäisi olla noin 4-5dl). Pese lehdet ja kuivaa salaattilingossa (itselläni ihana Tupperware-salaattilinko!) tai taputtele kuivaksi talouspaperilla.

2. Kuori valkosipuli. Laita basilikan lehdet, valkosipuli sekä pinjansiemenet monitoimikoneeseen. Aja karkeaksi silpuksi. Lisää vähitellen oliiviöljyä ja aja kunnes seos on sileää. 

3. Siirrä pesto isoon kulhoon ja sekoita joukkoon juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Keitä pasta. Huuhdo ja valuta kypsä pasta hyvin. Sekoita pesto pastan joukkoon tasaisesti. 

Tarjoile tuoreen basilikan ja kirsikkatomaattien kanssa. <3


Spaghettia, fetaa ja tomaattikastiketta


Tämä resepti on kevyt, mutta ei missään nimessä vetinen eikä myöskään kuiva, niin kuin monet kevyemmät pastat tuppaavat monesti olemaan. Feta sopii upeasti spaghettin kanssa,  sillä se antaa sekä makua että rakennetta!
Fetapasta resepti: 

Fetajuustoa öljyssä
2 tuoretta tomaattia
Spaghettia
Suolaa, pippuria

Lisäksi: 
Tuoretta basilikaa

Valmistus: 
1. Laita vesi pastaa varten kiehumaan suurelle, korkea reunaiselle paistinpannulle. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla. 

2. Keitä pastat, huuhdo ja valuta hyvin. Kaada spaghetti takaisin paistinpannulle ja lisää sekaan tomaattisose. Sekoita hyvin. Lisää feta ja lämmitä miedolla lämmöllä. 

3. Viimeistele tuoreella basilikalla ja nauti. <3


Ihania kokkaushetkiä, herkkusuut!
PUS!

<3 Lola